Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σπιτικό τιραμισού

Σπιτικό τιραμισού



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη κρέμα
600 γραμμάρια μασκαρπόνε φρέσκο
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια αυγών
4 κρόκους αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού  βανίλια εσάνς
 Κακάο άγλυκο

Για τη βάση
1 πακέτο σαβαγιάρ
250 ml καφέ εσπρέσσο
250 ml γάλα φρέσκο
80 ml κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας λικέρ της επιλογής σας


 

Εκτέλεση

Για τη κρέμα
Στο κάδο του μίξερ και σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύετε το μασκαρπόνε, την άχνη, τους κρόκους και την βανίλια μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
Στη συνέχεια τοποθετείτε το μείγμα της κρέμας ένα μπολ και το φυλάμε στο ψυγείο.

Στο κάδο του μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι. Ενσωματώστε σταδιακά την μαρέγκα στο μείγμα τυριού, ανακατεύοντας πάντα με απαλές κινήσεις.
Βάλτε την κρέμα ξανά στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.

Για τη βάση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον καφέ, το λικέρ, το κονιάκ και το γάλα.
Βουτήξτε 2 σαβαγιάρ στον μείγμα του καφέ να μουλιάσουν ελαφρά.

Σπάστε τα σε χοντρά κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια κρασιού ή σε ένα μεγάλο πυρέξ. Προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας κρέμα, κρέμα και πάλι 1 σαβαγιάρ μουλιασμένο στο μείγμα του καφέ, σπασμένο σε κομμάτια, τέλος γεμίστε με κρέμα.

Τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πασπαλίστε με αρκετό άγλυκο με κακάο κοσκινισμένο ή ξύσμα κουβερτούρας.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά