Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σπιτικά κρουασάν με μερέντα

Σπιτικά κρουασάν με μερέντα



Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 φύλλα σφολιάτα
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
 
Για τη γέμιση
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 γραμμάρια μερέντα σοκολάτα
½ φλιτζάνι φουντοκόψιχα  σε πούδρα
200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη

Για τη διακόσμηση
Αμύγδαλα φιλέ
ζάχαρη άχνη


 

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα  και την ενώνουμε την φουντουκόψιχα, το βούτυρο, τη μερέντα, το γάλα και αναδεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14 Χ16 εκ. στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν κρουασάν. 

Αλείφουμε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα . ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις 2 σκάλα (160 με αέρα).
Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη.

Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη ζύμη σφολιάτα και μερέντα, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας ζύμη σοφολιάτας και σπιτική μερέντα!!


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.7
(19 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά