Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σορμπέ φράουλα με μούρο

Σορμπέ φράουλα με μούρο



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
½ κούπα χυμό λεμονιού
1½ κούπα φράουλες, πολτοποιημένες
1 κούπα μούρα πολτοποιημένα και καθαρισμένα
½ κούπα ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
 
 


 

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τους δύο χυμούς με τον πουρέ φράουλας – μούρου και τη ζάχαρη και βάζετε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για να πήξει, αλλά όχι να παγώσει.
Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύετε απαλά με το μείγμα των φρούτων. Βάζετε το σορμπέ στην κατάψυξη για περίπου δύο ώρες.

Όταν συμπληρωθεί το δίωρο, βγάζετε το σορμπέ και το ξαναχτυπάτε στο μίξερ ώστε να αφρατέψει. Το ξαναβγάζετε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες. Σερβίρετε σε ποτήρι μαζί με κομμάτια φράουλας.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά