Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σορμπέ ακτινίδιο

Σορμπέ ακτινίδιο



Υλικά

Για 4-6 άτομα

180 γραμμάρια ζάχαρη
1 μικρό λεμόνι
500 γραμμάρια ακτινίδια
300 ml νερό


 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε εσωτερικά το λεμόνι ώστε να πάρουμε την σάρκα του χωρίς μεμβράνες και τα λευκά μέρη του.
Καθαρίζουμε από την φλούδα του τα ακτινίδια  και  τα πολτοποιούμε μαζί με το λεμόνι στο μπλέντερ.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και την ζάχαρη, να πάρουν μια βράση.
Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι ελαφρά.

Αναμειγνύουμε το σιρόπι και τον πολτό.
Αν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε μέσα το μείγμα και ακολουθούμε τις οδηγίες για την Παρασκευή του σορμέ σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή της παγωτομηχανής.

Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ σκεπάζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μετά από 4 λεπτά βγάζουμε το σορμπέ και ανακατεύουμε με πιρούνι ώστε να σπάμε τον πάγο που δημιουργείται.

Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία 6 φορές ανά 45 λεπτά.
Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε την διαδικασία τόσο πιο ωραία υφή θα έχει το σορμπέ.

Ολοκληρώνουμε την διαδικασία, βάζοντας το σορμπέ στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά και κατόπιν το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.







 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά