Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σοκολατένιες φράουλες

Σοκολατένιες φράουλες



Υλικά

Για 8-10 άτομα

20 φράουλες σκληρές
3 κουταλιές βούτυρο, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές της σούπας σιρόπι καλαμποκιού
2 κούπες κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη

Για το σιρόπι σοκολάτας
300 γραμμάρια σοκολάτα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι κονιάκ


 

Εκτέλεση

Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ζεσταίνετε το γάλα όχι όμως να βράσει.

Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτετε το σιγά- σιγά και σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι διαρκώς.

Προσθέτετε γάλα μέχρι να γίνει όσο αραιή επιθυμείτε- καλό είναι να μην είναι πολύ αραιή για να "στέκεται".

Αν σας περισσέψει σιρόπι μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Θα πήξει βέβαια σχετικά, αλλά μόλις το ξαναζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά θα είναι και πάλι έτοιμο για χρήση.

Για τις φράουλες
Στραγγίζουμε τις φράουλες και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ σε χαμηλή φωτιά σε ειδικό δοχείο για φοντύ και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ομοιόμορφη η κρέμα.

'Επειτα βουτήξτε κάθε φράουλα μέσα στο σιρόπι μέχρι εκεί που ξεκινά το κοτσάνι.

Αφού το επαναλάβετε για όλα τις φράουλες θα τα αφήσετε πανω σε μια σχάρα για στραγγίξουν το περιττό σιρόπι και έπειτα τα βάζετε στο ψυγείο και μπορουν να διατηρηθούν για 1 εβδομάδα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά