Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σοκολατένια τρουφάκια

Σοκολατένια τρουφάκια



Υλικά

Για 4-6 άτομα

225 γραμμάρια γλυκόπικρη κουβερτούρα
225 γραμμάρια  κουβερτούρα bitter  60 % κακάο
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
225 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος  για την επικάλυψη
Θαλασσινό αλάτι


 

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε τις σοκολάτες ψιλοκομμένες μαζί με το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε.
Καλύπτετε το μείγμα με μια μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλο το βράδυ.

Μόλις παγώσει καλά το μείγμα, με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε λίγο λίγα από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Συγχρόνως λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπέν μαρί για την επικάλυψη. Τότε τα βουτάμε στη σοκολάτα γάλακτος, πασπαλίζουμε με θαλασσινό και αφήνουμε να στεγνώσουν. Στο τέλος διακοσμούμε με καρδούλες και σερβίρουμε!


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά