Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σοκολατένια creme brulee με κανέλα και άρωμα πορτοκάλι

Σοκολατένια creme brulee με κανέλα και άρωμα πορτοκάλι



Υλικά

Για 2-4 άτομα

150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
4 κρόκους αυγών
140 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά


 

Εκτέλεση

Σε μπέν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και κρατάμε στην άκρη.
Αρχικά ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα, την κρέμα γάλακτος, κανέλα, ξύσμα από το πορτοκάλι.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε ελαφρά με μια κουτάλα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 100 βαθμούς.

Όταν έρθει σε αυτή τη θερμοκρασία,αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα και ενώνουμε.
Περνάμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας από σουρωτήρι και το προσθέτουμε στο μπολ.

Το χτυπάμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε σε 6 μικρές φόρμες ή μπολ και τις τοποθετούμε σε ταψί το οποίο γεμίζουμε με νερό
ίσα που να καλύπτει το 1/3 από τη βάση των μπολ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 25 λεπτά. Κλείνετε τον φούρνο και αφήνετε να ψηθεί στους 100 βαθμούς με αντιστάσεις για 1 ώρα μέσα στο ζεστό φούρνο.

Όταν οι κρέμες ψηθούν και τις βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε σε κάθε φόρμα λίγη ζάχαρη και τη καίμε με φλόγα,ενώ συγχρόνως
τις γυρίζουμε. Σερβίρουμε με σαντιγί και φρούτα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά