Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Σεμιφρέντο φράουλα

Σεμιφρέντο φράουλα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 μακρόστενη φόρμα για κέικ 20 εκ.
150 γραμμάρια ζάχαρη (3/4 φλιτζανιού)
100 ml νερού (ελαφρώς λιγότερο από το 1/2 φλιτζάνι)
3 κρόκους αυγών
300 ml κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια φράουλες κομμένες σε φέτες
100 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας


 

Εκτέλεση

Απλώστε μια μεμβράνη στη φόρμα για κέικ και αφήστε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνατε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως. Δυναμώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσει σιρόπι για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας.

Ενώ το σιρόπι βράζει, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών μέχρι να ασπρίσουν και να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
 Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, το ρίχνετε μέσα τους κρόκους των αυγών σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να κρυώσει.

Στο κάδο του μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί, Απλώστε το μείγμα κρόκων μέσα στη σαντιγί και ανακατέψτε με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέστε τις φράουλες και τα μπισκότα. Ρίξτε το στη φόρμα, καλύψτε με την μεμβράνη. Βάζετε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Για το σερβίρισμα αφήνουμε το γλυκό να ξεπαγώσει 15 λεπτά και σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά