Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ροδάκινα στο γκριλ με παγωτό βανίλια

Ροδάκινα στο γκριλ με παγωτό βανίλια



Υλικά

Για 4-6 άτομα


Παγωτό βανίλια
1 κιλό ροδάκινα, πλυμένα και κομμένες στη μέση
Μέλι και μοσχοκάρυδο για γαρνίρισμα

Για το παγωτό βανίλια
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κούπα χλιαρό γάλα
100 γραμμάρια μέλι
1 βανίλια σε σκόνη
 


 

Εκτέλεση


Κόβουμε τα ροδάκινα στη μέσα και τα τοποθετούμε πάνω στη σχάρα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, ψήνετε με την πλευρά προς τα κάτω στο γκριλ για 3 με 6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζετε τα ροδάκινα σε ένα πιάτο. Γεμίζετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια και σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο μέλι και μοσχοκάρυδο.

Για το παγωτό βανίλια
Σε ένα λεκανάκι αδειάζουμε το χλιαρό γάλα.
Διαλύουμε σε αυτό τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι.
Ρίχνουμε στο μπολ την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Για καλύτερα αποτελέσματα, τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για μια ώρα προτού το ρίξουμε στην παγωτομηχανή.
Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
Αφού παρασκευαστεί το παγωτό, το αδειάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη  για 6-8 ώρες.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά