Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ψωμί σοκολάτας με βύσσινο και καρύδι

Ψωμί σοκολάτας με βύσσινο και καρύδι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το σοκολατένιο ψωμί
25 γραμμάρια κακάο
450 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
1 πακέτο μαγιά ξερή
25 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
300 ml νερό χλιαρό
2 κούπες κομπόστα βύσσινο
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

Για τη κομπόστα βύσσινο
½ κιλού βύσσινα καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα
4 ποτήρια νερό
4 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι γλυκάνισου


 


 

Εκτέλεση

Για το σοκολατένιο ψωμί
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο σε μια λεκάνη. Ανακατεύουμε την ξερή μαγιά και τη ζάχαρη, , την κομπόστα βύσσινο, τα καρύδια προσθέτουμε το χλιαρό νερό και τέλος το αλάτι. Κάνουμε μια μαλακή ζύμη και ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα, σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί.

Όταν είναι έτοιμη τη ζυμώνουμε απαλά και τη βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα. Την αφήνουμε πάλι για μισή ώρα σε ζεστό μέρος. Όταν είναι έτοιμη βάζουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Για τη κομπόστα βύσσινο
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γλυκάνισο. Προσθέτουμε τα βύσσινα και τα ανακατεύουμε για 10 λεπτά μαζί με το μείγμα την ζάχαρης.

Στη συνέχεια κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει η κομπόστα.


Συνοδέψτε το με γαλλικό καφέ με βερμούτ.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά