Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ψωμί μπανάνας χωρίς γλουτένη

Ψωμί μπανάνας χωρίς γλουτένη



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/3 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 76 γραμμάρια
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη 100 γραμμάρια
1/2 φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη 100 γραμμάρια
4 ώριμες μπανάνες
1/2 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα 120 γραμμάρια
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 ασπράδια αυγών
1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα θρυμματισμένη 200 γραμμάρια
1/2 φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού 100 γραμμάρια
1/2 φλιτζάνι φουντοκόψιχα θρυμματισμένη 100 γραμμάρια
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3/4 φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας 150 γραμμάρια
Βούτυρο για τη φόρμα

 


 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε στο μείγμα τις μπανάνες πολτοποιημένες, το βουτυρόγαλα, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και ασπράδια αυγών. Χτυπάμε το μείγμα  μέχρι να ενωθούν τα υλικά.  

Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε την αμυγδαλόψιχα μαζί, με το αλεύρι καλαμποκιού, τη φουντουκόψιχα και τη μαγειρική σόδα.  Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά μαζί με τα υγρό μείγμα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενές πολτός. Στη συνέχεια προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας.
Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ρίξτε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Τοποθετήστε στη δεύτερη σκάλα του φούρνου και ψήστε για 45-60 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει για 20 λεπτά στη φόρμα και μετά μεταφέρετε στη σχάρα για να κρυώσει.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά