Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πουτίγκα κρουασάν με μήλο

Πουτίγκα κρουασάν με μήλο



Υλικά

Για 2-4 άτομα

3 κρουασάν βουτύρου ή σοκολάτας εμπορίου χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μήλα καθαρισμένα κομμένα σε κύβους
3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
1/2 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
60 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Βάζετε την σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Παίρνετε ένα πυρέξ και το ραντίζετε με σπρέι λαδιού.

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη, τα μήλα, τις σταγόνες σοκολάτας, την βανίλια και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Στη συνέχεια σπάστε τα κρουασάν σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνετε μέσα στον χυλό και ανακατεύετε.

Μεταφέρετε το μείγμα του κρουασάν στο πυρέξ και ψήνετε για 30 λεπτά. Βγάζετε απ΄ τον φούρνο αφήνετε να ηρεμήσει για 10 λεπτά και σερβίρετε με παγωτό.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά