Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πουγκιά με φύλλο κρούστας και σοκολάτα

Πουγκιά με φύλλο κρούστας και σοκολάτα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα πουγκιά
1 πακέτο  φύλλο κρούστας
1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο λιωμμένο
Κρέμα σοκολάτας σε κορνέ

Για τη κρέμα σοκολάτας
450 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακό
112 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
160 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα  τεμαχισμένη
160 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
½ ποτήρι κρέμα γάλακτος  35 % λιπαρά για σαντιγί
¼ φλιτζάνια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, για πασπάλισμα


 

Εκτέλεση

Για τα πουγκιά
Ξετυλίξτε το φύλλο κρούστας. Κόψτε στη μέση και απλώστε το στον πάγκο εργασίας, βουτυρώνετε ελαφρά το φύλλο. Επαναλάβετε αυτό έως ότου έχετε 4 βουτυρωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.  
Κόβετε τα φύλλα σε 4 τετράγωνα. Στη συνέχεια παίρνουμε μια φόρμα με 12 θέσεις για cupcakes και σε κάθε θέση βάζουμε από  2 τετράγωνα φύλλα κρούστας πατικώνοντας τα μέσα σε κάθε θέση για να πάρει τη μορφή που θέλουμε.

Αφού ολοκληρώσουμε όλες τις θέσεις με τα φύλλα κρούστας ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να κρυώσουν και γεμίζουμε με ένα κορνέ με την κρέμα σοκολάτας. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Για τη κρέμα σοκολάτας
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε ζάχαρη άχνη και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ξανά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήστε την να κρυώσει λίγο. Με το μίξερ σας σε αργή ταχύτητα, προσθέστε τη σοκολάτα στο μείγμα από το τυρί κρέμα, ανακατεύετε αργά.

Σε άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Στην συνέχεια  διπλώστε το απαλά με το σοκολατένιο μείγμα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά