Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πίτσα με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα

Πίτσα με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη
400 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια σιμιγδάλι
10 γραμμάρια μαγιά
10 γραμμάρια αλάτι
50 ml λάδι
375 ml νερό

Για την πραλίνα φουντουκιού
4-5 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γραμμάρια κουβερτούρα
1 φλιτζάνι τριμμένο φουντούκι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
50 γραμμάρια μαραγαρίνη
3 μπανάνες


 

Εκτέλεση

Μια γλυκιά παραλλαγή της αγαπημένης σε όλους πίτσαςΓια τη ζύμη
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε το νερό με το λάδι και την μαγιά και το ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε στην άκρη μισή ώρα να φουσκώσει.
 
Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε το ζυμάρι μας. Το αφήνουμε στο ψυγείο άλλα 30 λεπτά.

Για την πραλίνα φουντουκιού
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί για να λιώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά ώστε να γίνουν ένα ενιαίο σύνολο.

Αφήνουμε την κουβερτούρα να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε το μείγμα με το τριμμένο φουντούκι.Αφού βάλουμε το φουντούκι συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα.
Το συντηρούμε στο ψυγείο σε ένα γυάλινο δοχείο.

Για τη συναρμολόγηση
Απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στη ζύμη και ροδέλες από τις μπανάνες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά