Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πατέ σοκολάτας

Πατέ σοκολάτας



Υλικά

Για 4-6 άτομα

220 γραμμάρια  κάσιους
220 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης
220 γραμμάρια φρούτα γλασαρισμένα
100 γραμμάρια αμύγδαλα λευκά ελαφρώς καβουρδισμένα στο φούρνο
600 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
80 γραμμάρια μέλι


Για το γλάσο
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
20 γραμμάρια Μέλι
Λίγο ξύσμα πορτοκάλι/λεμόνι
2 κομμάτια γλυκάνισο
150 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
 


 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι στους 90 βαθμούς. Στη συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και αναμειγνύουμε με την κρέμα γάλακτος και το μέλι πολύ καλά.

Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα γλασαρισμένα φρούτα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα του 1½ κιλού και την τοποθετούμε στο ψυγείο έως ότου το μείγμα σφίξει. Όταν παγώσει, ξεφορμάρουμε και γλασσάρουμε.


Για το γλάσο σοκολάτας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη γλυκόζη στους 90 βαθμούς, ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, ομογενοποιούμε πολύ καλά και όταν η θερμοκρασία πέσει γλασάρουμε.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.1
(7 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά