Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Παρί Μπρεστ

Παρί Μπρεστ



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη σου
150 ml φρέσκο γάλα
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος, σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
4-5 αυγά
100 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κούπα αμύγδαλα φιλέ για πασπάλισμα
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής
700  γραμμάρια γάλα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
80 γραμμάρια  κορν φλάουρ ή (50 γραμμάρια αλεύρι και 30 γραμμάρια κορν φλάουρ)
400 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
6 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους  
1 κλωναράκι βανίλια ή 2 κουταλιές του γλυκού βανίλια εσάνς
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο


 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό ή το κάπα μέχρι το μείγμα να κρυώσει.

Ενώ χτυπάμε, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220 βαθμούς C. Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ και  σχεδιάστε σε φύλλο λαδόκολλας ένα στρογγυλό δίσκο διαμέτρου 8 εκ. Στη συνέχεια σχηματίζουμε άλλον ένα δίσκο πάνω από τον πρώτο ελάχιστα πιο στενό.
Συνεχίζετε  να φτιάξτε στρογγυλά σου μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Αλείψτε τους δίσκους ζύμης με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα .

 Τοποθετήστε τη ζύμη στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς και μετά μειώστε τη θερμότητα σε 180 και ψήνουμε για άλλα 30 - 35 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσουν οι δίσκοι ζύμης και τους κόβετε σε κάθετες φέτες. Έπειτα γεμίζετε με κορνε το ένα μέρος της ζύμη και καλύπτετε με το δεύτερο μέρος που κόψατε. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και ρίχνουμε τα αυγά και τους κρόκους. Ανακατεύουμε με σύρμα το μείγμα μέχρι να γίνει μια κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει ρίχνουμε το 1/3 της κατσαρόλας στο μπολ και ανακατεύουμε γρήγορα να μην κόψει το αυγό.

Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει να βράζει, αδειάζουμε μέσα το μείγμα του μπολ. Αφαιρούμε το κλωναράκι και ανακατεύουμε με σύρμα συνέχεια και γρήγορα για να μην την κάψουμε, μέχρι να σφίξει πολύ καλά η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Την αδειάζουμε σε ένα ταψάκι, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Έπειτα την βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και επειδή είναι πολύ σφιχτή η κρέμα, την βάζουμε στο μίξερ, την χτυπάμε λίγο να αφρατέψει και τη ρίχνουμε σε σακούλα κορνέ για να γεμίσουμε τους δίσκους σου.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά