Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Παρφέ κρέμα

Παρφέ κρέμα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 συσκευασία φυτική σαντιγί σε κρέμα πλήρες των 700 ml
1 συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
3 αυγά
2 βανίλιες
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
14 μπισκότα κομματιασμένα της επιλογής σας
1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας


 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη σαντιγί, ώστε το μείγμα να γίνει αφράτο. Μετά συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγο λίγο το ζαχαρούχο με την άχνη, μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε μέσα τους κρόκους, τους χτυπάμε  και  ρίχνουμε το μείγμα μαζί με τις βανίλιες στη σαντιγί.

Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και κάθε 1με 1 1/2 ώρα το χτυπάμε για 2-3 φορές, για να μη κρυσταλλώσει και για να είναι αφράτο.
Προσθέτουμε τότε τα μπισκότα, τις σταγόνες της κουβερτούρας, ανακατεύουμε και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη.

Μετά από 1 ώρα το βγάζουμε, το ανακατεύουμε καλά, για να μη μείνουν οι σταγόνες της κουβερτούρας κάτω, ξαναβάζουμε  το παγωτό στην κατάψυξη και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αν έχετε παγωτομηχανή τότε ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή σας.

Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλουμε σε ένα μπολ βάλτε 2 χούφτες παγάκια στο κάτω μέρος, και να προσθέσετε κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα παγάκια.
Τοποθετήστε ένα μικρότερο μπολ στο παγωμένο νερό. Προσθέτετε το μείγμα του παγωτού, ανακατεύοντας αργά με ένα σύρμα μέχρι να παγώσει αρκετά. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες και είναι έτοιμο.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά