Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Παραδοσιακά σαραγλί

Παραδοσιακά σαραγλί



Υλικά

Για 45 κομμάτια

500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
400 γραμμάρια καρύδια χοντροτριμμένα
250 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
30 γραμμάρια ζάχαρη

Για το σιρόπι
300 ml νερό
600 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμός από μισό λεμόνι


 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο καρύδι, την κανέλα και τη ζάχαρη. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ένα φύλλο κρούστας. Στο κέντρο κάθε φύλλου και κατά μήκος του βάζουμε λίγη από τη γέμιση. Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και σουρώνουμε από τις άκρες προς το κέντρο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
 
Τοποθετούμε τα ρολά, κομμένα σε τρία ίσα κομμάτια, σε ένα βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά στο άλλο χωρίς κενά και βουτυρώνουμε όλη την επιφάνειά τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 160 βαθμούς.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά