Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Πανακότα φράουλα

Πανακότα φράουλα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Μισό λίτρο γάλα
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
8 φύλλα ζελατίνης
250 γραμμάρια φράουλες καθαρισμένες και πολτοποιημένες
150 γραμμάρια ζάχαρη
Μία βανίλια κάψουλα
100 γραμμάρια λικέρ amaretto

 

 


 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν. Αποσύρουμε, μεταφέρουμε το μείγμα περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.

Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει. Τοποθετούμε το σκεύος της κρέμας γάλακτος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.





 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά