Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Παγωτό της φωτιάς

Παγωτό της φωτιάς



Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 κιλό παγωτό καφέ ή γεύση της επιλογής σας
1 κέικ σοκολάτα ή 5 - 6 cupcakes
3 ασπράδια αυγών
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια


 

Εκτέλεση

Θρυμματίζετε το κέικ σε ψιλά κομμάτια και αφήνετε στην άκρη.
Στη συνέχεια ρίξτε λίγο νερό σε ένα μεγάλο στρογγυλό μεταλλικό μπολ και στρώστε μια μεμβράνη για να κολλήσει καλά στο πάτο.

Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το παγωτό σοκολάτα μέχρι να μαλακώσει λίγο. Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο από το μείγμα  κέικ στο πάτο της φόρμας. Απλώνετε μια στρώση από το παγωτό και συνεχίζετε να "χτίζετε" στρώσεις από τριμμένο κέικ και παγωτό. Τέλος καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και το αποθέτεστε στη κατάψυξη για 2 ώρες. 

Πριν το σερβίρισμα ετοιμάζετε τη μαρέγκα.
Χτυπάμε τα ασπράδια ενώ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια. Όταν σφίξει η μαρέγκα καλά. Ρίχνετε τη μαρέγκα σε σακούλα κορνέ και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του παγωτού. Στη συνέχεια τοποθετήστε το γλυκό στο γκριλ για λίγα λεπτό μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλόγιστρο για το κάψιμο της μαρέγκας για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά