Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Παγωτό σύκο

Παγωτό σύκο



Υλικά

Για 4-6 άτομα

3 φλιτζάνια ζεστό γάλα
3 κρόκοι αυγών, ελαφρά χτυπημένοι
200 γραμμάρια σύκα καθαρισμένα πολτοποιημένα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό


 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε  τη ζάχαρη και το νερό, αφήνουμε να πάρει βράση. Βράζουμε μέχρι η ζάχαρη έχει διαλυθεί. Προσθέστε τα σύκα πολτοποιημένα και τα βράζουμε για μερικά λεπτά, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 5 λεπτά και  συνέχεια ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα. Προσθέστε το γάλα στο και αφήστε να πάρει μια βράση.

Βράζουμε για τρία λεπτά και προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα ανακατεύοντας με το σύρμα συνέχεια  για δύο λεπτά ακόμη.
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα τάπερ και βάζετε στη κατάψυξη για 4-6 ώρες ανακατεύοντας κάθε 45 λεπτά για τις πρώτες 4 ώρες. Εάν έχετε παγωτομηχανή δουλεύετε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά