Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Παγωτό σοκολάτα με κρέμα γάλακτος Ροδόπη και πουράκια

Παγωτό σοκολάτα με κρέμα γάλακτος Ροδόπη και πουράκια



Υλικά

200 γρ. σοκολάτα γάλακτος

400 ml γάλα

200 ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη

100 γρ. ζάχαρη

4 κρόκοι αυγού

Λίγα πουράκια σοκολάτας για τη διακόσμηση


 

Εκτέλεση

Σπιτικό παγωτό σοκολάτας παντός καιρού!

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος Ροδόπη με τη μισή ζάχαρη. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

 

Όταν βράσει το μείγμα, ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.

 

Σε μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα περιχύνουμε με το σοκολατένιο γάλα.

 

Ανακατεύουμε πολύ καλά, ξαναρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε  μέχρι τους 90 βαθμούς (λίγο πριν από το σημείο βρασμού).

 

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει πριν το περάσουμε από την παγωτομηχανή.

 

Σερβίρουμε με πουράκια σοκολάτας.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά