Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Παγωτό με άρωμα λάιμ

Παγωτό με άρωμα λάιμ



Υλικά

Για 4-6 άτομα

100 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό λάιμ φρέσκο
Ξύσμα από δύο ή τρία λάιμ
50 γραμμάρια μέλι ρευστό προς λιωμμένο
1 ποτήρι φρέσκο γάλα με λιπαρά
400 ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά


 

Εκτέλεση

Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτικό παγωτό με γλυκό άρωμα λάιμΣε ένα μπολ ρίχνουμε το φρέσκο γάλα και τη ζάχαρη, το μέλι και τα χτυπάμε με το μίξερ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ρίχνουμε τον χυμό λάιμ και το ξύσμα του και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε τη σαντιγί στη λεκάνη και χτυπάμε για 3-4 λεπτά με το μίξερ μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βάζουμε τη λεκάνη στη συντήρηση για μισή ώρα για να κρυώσει λίγο το μείγμα.
Έπειτα το δουλεύουμε στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Μόλις το παγωτό ετοιμαστεί από την παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε ενδιάμεσα να βγάλουμε 1-2 φορές το παγωτό από την κατάψυξη και να το ανακατέψουμε καλά με ένα κουτάλι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά