Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Παγωτό φυστικοβούτυρο με μερέντα

Παγωτό φυστικοβούτυρο με μερέντα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 φακελάκια σαντιγί σε σκόνη
1 κούπα φυστικοβούτυρο
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κούπα μερέντα ή 4 κουταλιές της σούπας


 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το γάλα σε ένα μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Παράλληλα βάζουμε το ζαχαρούχο στο ψυγείο.
Χτυπάμε το γάλα εβαπορέ στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει.
Ρίχνουμε το ζαχαρούχο μαζί με το φυστικοβούτυρο, την μερέντα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.

Τέλος προσθέτουμε την σαντιγί σε σκόνη και ανακατεύουμε.  
Βάζουμε το παγωτό σε ειδικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6- 8 ώρες μέχρι να παγώσει ανακατεύοντας το ανά 45 λεπτά για 4 φορές συνολικά.
Αν έχουμε παγωτομηχανή ρίχνουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Όταν το παγωτό παγώσει και είναι ακόμα μαλακό, μεταφέρετε το σε ένα αεροστεγές δοχείο και καλύψτε με μεμβράνη. Παγώνετε για 2 ώρες.

Σερβίρουμε με σως σοκολάτας.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά