Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Παγωτό φυστίκι με κρέμα γάλακτος Ροδόπη

Παγωτό φυστίκι με κρέμα γάλακτος Ροδόπη



Υλικά

500ml γάλα

100ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη

6 κρόκοι αυγού

500γρ. φυστίκια καθαρισμένα

70γρ. πάστα φυστικιού

100γρ. ζάχαρη

25γρ. γλυκόζη

Για την πάστα φυστικιού

Ίδια ποσότητα φυστίκια

Άχνη ζάχαρης


 

Εκτέλεση

Εύκολο και νόστιμο παγωτό με έντονη τη γεύση του φιστικιού. Ένα διαχρονικό κέρασμα  για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

 

Ετοιμάζουμε την πάστα φυστικιού: Βουτάμε τα φιστίκια για μερικά δευτερόλεπτα σε βραστό νερό. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε σε μπολ με κρύο νερό, για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε τα κελύφη πιο εύκολα.

 

Ρίχνουμε τα καθαρισμένα φυστίκια με τη ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και ένα σπράδι αυγού.

 

Ετοιμάζουμε το παγωτό: Απλώνουμε τα φυστίκια σε λαμαρίνα και τα περνάμε στο φούρνο στους 170 ºC για 10 λεπτά.

 

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περνάμε στον τρίφτη.

 

Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος Ροδόπη. Προσθέτουμε 70γρ. πάστα φυστικιού, τη γλυκόζη και τα τριμμένα φυστίκια.

 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς για 15 λεπτά.

 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα περιχύνουμε με το ζεστό γάλα.

 

Ανακατεύουμε και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά πριν βράσει.

 

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε στην παγωτομηχανή.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά