Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Παγωτό φράουλα με γιαούρτι

Παγωτό φράουλα με γιαούρτι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια ώριμες φράουλες + 1 κούπα φράουλες κομμένες σε κομματια
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σακούλας
400 ml πλήρες γάλα με λιπαρά
200 ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά


 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις φράουλες και καθαρίζουμε τα κοτσάνια τους.
Ρίχνουμε τις φράουλες στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τις πολτοποιούμε. Αδειάζουμε τον πολτό τους σε ένα μπολ.

Βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε μια λεκάνη και τα χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
Αμέσως μετά αδειάζουμε στο μπολ το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά ακόμη.

Αδειάζουμε στη λεκάνη και τον πολτό από τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια δουλεύουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.

Μόλις το παγωτό ετοιμαστεί από την παγωτομηχανή, προσθέτουμε τα κομμάτια φράουλας και το ρίχνουμε σε ένα μπολ και έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες προτού το καταναλώσουμε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά