Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Παγωτό βανίλα-κακάο

Παγωτό βανίλα-κακάο



Υλικά

250 ml κρέμα γάλακτος
375 ml φρέσκο γάλα
125 ml ζαχαρούχο γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 κλωνάρι βανίλια
30 γραμμάρια κακάο άγλυκο σε σκόνη


 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 375 ml φρέσκο γάλα και 125 ml ζαχαρούχο γάλα.


Προσθέτω 30 γραμμάρια κακάο άγλυκο σε σκόνη, τον καρπό της βανίλιας και τη ζάχαρη.


Ανακατεύουμε τα υλικά μέρχρι να αρχίσουν να βράζουν.


Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.


Όταν το μείγμα γίνει κακάο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.


Σε ένα μπολ πε παγάκια και νερό βυθίζουμε την κατσαρόλα με το ζεστό κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει καλά.


Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε μέσα 250 ml κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογεννές μείγμα.
 

Μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.

 

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.3
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά