Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Παγωτό baileys

Παγωτό baileys



Υλικά

Για 4-6 άτομα

250ml γάλα με λιπαρά
200ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά
100 γραμάρια ζάχαρη
3 κρόκοι αυγών
2 κγ στιγμιαίος καφές
1 φλιτζάνι καφέ Baileys

 


 

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε όλα μαζί εκτός του καφέ και του baileys. Αυτά τα 2 τα ανακατεύετε σε ένα μπρίκι στην φωτιά και κατεβάζετε αμέσως μόλις πάρουν βράση. Ρίχνετε σιγά σιγά στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς σε μεσαία ταχύτητα.

Αφού έχετε ένα ομογενές μείγμα, πρέπει να το παγώσετε. Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή  σε ένα μπολ βάλτε 2 χούφτες παγάκια στο κάτω μέρος, και να προσθέσετε κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα παγάκια.

Τοποθετήστε ένα μικρότερο μπολ στο παγωμένο νερό. Προσθέτετε το μείγμα, ανακατεύοντας αργά με ένα σύρμα. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες.
Εάν έχετε παγωτομηχανή ενώνετε τα δύο μείγματα και ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή σας.

Σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά