Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Παγωμένη μους σοκολάτας

Παγωμένη μους σοκολάτας



Υλικά

Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπέν μαρί
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
5 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη
1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά για σαντιγί
Τρήματα σοκολάτας για πασπάλισμα

 


 

Εκτέλεση

Σε μπέν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, τις 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές, τις 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο, τα 5 αυγά, τις 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη, το 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ και το απλώνουμε με μια σπάτουλα, παγώνουμε στην κατάψυξη για 4- 6 ώρες.
Τέλος σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τρήματα σοκολάτας.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά