Ναπολεόν σοκολάτας

by sidagi.gr
1,1K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 πακέτα φύλλο σφολιάτας 200 γραμμαρίων το καθένα
400 ml κρέμα γάλακτος 35 % με 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
90 γραμμάρια τριμμένη σοκολάτα κουβερτουρα
400 γραμμάρια μερέντα
180 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε το με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας

Κόβουμε προσεκτικά με κοφτερό μαχαίρι το φύλλο σφολιάτας στην μέση κατά μήκος.
Φυλάμε καμιά δεκαριά στην άκρη για την διακόσμηση.

Λιώνουμε το βούτυρο και το ενώνουμε με την μερέντα. Χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός τα 2 υλικά να ενωθούν καλά.
Στον πάτο ενός μεσαίου πυρέξ στρώνουμε μια σειρά με σφολιάτας.

Πάνω από αυτά απλώνουμε το μείγμα της μερέντας.
Καλύπτουμε με μιαν ακόμη σειρά από σφολιάτα.

Ετοιμάζουμε την σαντιγί, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές άχνη σε σφιχτή σαντιγί.
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από όλα τα υλικά στο πυρέξ.

Πάνω από την σαντιγί τρίβουμε τα 10 κομματάκια σφολιάτας που κρατήσαμε στην άκρη.
Πάνω απ’ όλα πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα ή νιφάδες κουβερτούρας.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει για 3 ώρες.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα