Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μπρουσκέτες με ρικότα και ροδάκινο

Μπρουσκέτες με ρικότα και ροδάκινο



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 μεγάλο ροδάκινο κομμένο σε 12 φέτες
170 γραμμάρια burrata τυρί ή ρικότα
Μείγμα με θαλασσινό αλάτι και βότανα  (θυμάρι, δεντρολίβανο)
περίπου 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
12 τεμάχια και ψημένα στη σχάρα φέτες ψωμί
1 φλόγιστρο μαγειρικής προαιρετικά


 

Εκτέλεση

Στο πάγκο της κουζίνας κόβουμε στη μέση το ροδάκινο και μετά σε 12 λεπτές φέτες ή σε κυβάκια.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού πάνω σε ένα πιάτο και βάζουμε από πάνω το κρεμώδη τυρί. Πασπαλίζουμε την κάθε φέτα με λίγο μείγμα από αλάτι και βότανα.

Τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
Με την βοήθεια του φλόγιστρου καίμε την καστανή ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει ένα σκούρο καστανό χρώμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου πάνω στις μπρουσκέτες.

* Αν δεν έχετε το κατάλληλο εξάρτημα για να λιώσει η ζάχαρη, τότε βάζετε την ζάχαρη σε τηγάνι και την λιώνετε μέχρι να γίνει καφέ. Ρίχνετε τη λιωμένη ζάχαρη πάνω από κάθε ροδάκινο και σερβίρετε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά