Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μπράουνις σοκολάτας με μπανάνα

Μπράουνις σοκολάτας με μπανάνα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

100 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
1 αυγό
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη μαλακή
2  μπανάνες ξεφλουδισμένες (πουρέ)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ηλιέλαιο για το λάδωμα ταψιού
Κακάο ή άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
1 τετράγωνο ταψί 20 εκ.


 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς βαθμούς. Ραντίστε με λίγο λάδι το ταψί και αφήνετε στην άκρη. Λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν το βούτυρο και η σοκολάτα σχεδόν λιώσουν, βγάζετε απ' την εστία.

Σε ένα μπολ λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και στη συνέχεια προσθέστε τη καστανή ζάχαρη, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας, και το αλάτι. Χτυπήστε ελαφρά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε στο μείγμα μπανάνας τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε πολύ καλά με μια σπάτουλα. 

Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Προσθέστε το αλεύρι μέσα στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατέψτε με τη σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Χύστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στους 165 βαθμούς με αντιστάσεις (2 σκάλα) για 30 - 35 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα φούρνου. Τέλος αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και πασπαλίζετε με κακάο ή άχνη ζάχαρη.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά