Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μπράουνις καρδούλα

Μπράουνις καρδούλα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα μπράουνις
1 φλιτζάνι βούτυρο
30 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2/3 φλιτζάνι άγλυκο κακάο σε σκόνη
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς

Για το γλάσο
¼ φλιτζάνι τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
60 γραμμάρια κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή
1 κουταλιά του γλυκού άγλυκο κακάο
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3-4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα


 

Εκτέλεση

Για τα μπράουνις
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα μέχρι να λιώσουν. Αφαιρείτε από την εστία την κατσαρόλα. Με μια ξύλινη κουτάλα ρίχνετε στο μείγμα σοκολάτας τη  ζάχαρη, τα αυγά, και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Απλώστε το μείγμα μπράουνις στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 28 λεπτά. Τέλος αφήνετε τα μπράουνις να κρυώσουν και τα κόβετε σε σχήμα καρδιάς με κουπ πατ.

Για το γλάσο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα,  προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρευστη μορφή το γλάσο μας. Στη συνέχεια κρατάτε το γλάσο στο κάδο του μίξερ και βουτάτε μέχρι τη μέση το κάθε μπράουνι. Τέλος πασπαλίζετε με λίγη τρούφα και αφήνουμε να στεγνώσουν στο ψυγείο. * Αν θέλετε να φτιάξετε την επικάλυψη κρέμας χωρίς χρώμα τότε δεν θα προσθέσετε κακάο και χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Πηγή : www.recipegirl.com


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά