Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μπισκοτογλυκό με φράουλες και σοκολάτα

Μπισκοτογλυκό με φράουλες και σοκολάτα



Υλικά

Για 6-8 άτομα

900 γραμμάρια φρέσκες φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
1/3 κούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 συσκευασίες μπισκότα πτι μπερ
112 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
1/ 2 κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά


 

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.
Απλώστε μια μικρή κουταλιά από τη σαντιγί στο πάτο ενός πυρέξ. Τοποθετήστε την πρώτη στρώση μπισκότου στο πάτο του πυρέξ. Στη συνέχεια απλώνετε μια στρώση από την σαντιγί πάνω από τα μπισκότα. Συνεχίζετε με μια στρώση φράουλας. Συνεχίζετε το χτίσιμο του γλυκού με τις στρώσεις των υλικών (μπισκότο, σαντιγί, φράουλες).

Τέλος ζεσταίνετε το 1/ 2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια ρίχνετε την σοκολάτα ψιλοκομμένη μέσα στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα.
Αφήνετε να κρυώσει λίγο η σοκολάτα ganache και καλύψτε την επιφάνεια του γλυκού με σοκολάτα. Αποθηκεύετε στο ψυγείο για 3 ώρες.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά