Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μπισκότα μαρμελάδα καρδούλα

Μπισκότα μαρμελάδα καρδούλα



Υλικά

Για 2-4 άτομα

300 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
λίγο λικέρ της αρέσκειας σας
200 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα
μια πρέζα αλάτι
1 ολόκληρο αυγό και 2 κρόκοι
150 γραμμάρια βούτυρο


 


 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τα αβγά.

Αφού δουλέψετε καλά το μείγμα, ανοίγετε φύλλο με πάχος γύρω στα 7-8 χιλιοστά και με μια μεγάλη κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς κόβετε καρδιές σε ζυγό αριθμό.

Στις μισές από αυτές, κόβετε με μια μικρότερη κουπ-πατ μια μικρότερη καρδιά στο κέντρο τους ώστε να σας προκύψουν σκελετοί καρδιάς.

Βάζετε από ένα μικρό μπαλάκι μαρμελάδα στις ολόκληρες καρδιές, στο κέντρο τους.

 Ρίχνετε πάνω τους τις κομμένες, ώστε να φαίνεται στο κέντρο μια καρδούλα από μαρμελάδα. Φροντίζετε να κολλήσουν μεταξύ τους με τη μαρμελάδα.

Τις βάζετε σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς με άνω και κάτω αντίσταση για 6 λεπτά.

 

Σερβίρουμε με ζεστό καφές με σοκολάτα!

 

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά