Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μπάρες με γεμιστά μπισκότα και κρέμα φράουλας

Μπάρες με γεμιστά μπισκότα και κρέμα φράουλας



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη βάση
200 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με λευκή κρέμα (μπλέ συσκευασία)
70 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (λιωμένο όχι καυτό)

Για την κρέμα φράουλας
1 1/2 κιλό φράουλες καθαρισμένες
6 αυγά
2 κουτιά ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
1/4 φλιτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2-4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο προαιρετικά


 

Εκτέλεση

Για τη βάση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αφού γίνει ένα μείγμα, το ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί ή ένα τσέρκι 20 εκ. και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας.
Αφού δούμε ότι ψήθηκε την βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει, ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.

Για την κρέμα φράουλας
Στο μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων πολτοποιούμε τις φράουλες μαζί με το νερό σε πουρέ μέχρι να γίνει λείο μείγμα. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Προσθέστε το μείγμα φράουλας και ανακατέψτε. Αν επιθυμείτε ζωηρό χρώμα ροζ τότε προσθέστε 3 -4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο.

Ρίχνετε το μείγμα μέσα στη βάση με τα γεμιστά μπισκότα και ψήνετε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά. Βγάζετε απ΄ το φούρνο και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 -4 ώρες.
Γαρνίρουμε με σαντιγί και σερβίρουμε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά