Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μους σοκολάτα

Μους σοκολάτα



Υλικά

Για 2-4 άτομα

300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml φρέσκο γάλα
3 κλωνάρια φρέσκιας μέντας
300 ml κρέμα γάλακτος
10 σοκολατάκια με πάστα μέντας τετράγωνα κομμένα σε κομματάκια


 

Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε παχύρευστη μορφή και στη συνέχεα τη βάζουμε στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε το γάλα με τη φρέσκια μέντα σε κατσαρόλα μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.Σουρώνουμε το γάλα και αφαιρούμε τη μέντα.Περιχύνουμε τη θρυμματισμένη σοκολάτα.Σκεπάζουμε για ένα λεπτό.Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε για να λιώσει η σοκολάτα.Σταματάμε όταν το μείγμα γίνει λείο και ομοιόμορφο.Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά για να κρυώσει η σοκολάτα.

Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και λίγη λίγη ανακτεύοντας απαλά τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Η μους θα είναι έτοιμη όταν το μείγμα γίνει απαλό και ομοιόχρωμο.
Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα σοκολατάκια μέντας και τα προσθέτουμε στη μους.Ανακατεύουμε καλά ώστε να απορροφηθούν.

Μοιράζουμε τη μους σε έξι ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(6 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά