Μους φράουλα με μπισκότο

by sidagi.gr
850 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για τη μους
1 συσκευασία μπισκότα της επιλογής σας σπασμένα
1 κιλό ώριμες φράουλες
6 φύλλα ζελατίνη
130 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1/2 κιλό κρέμα γάλακτος
2  ασπράδια αβγών
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Για τη διακόσμηση
1/2 κιλό φράουλες, κομμένες στα δύο
50 γρ. άχνη ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού πηκτίνη μήλου
100 γραμμάρια χυμός φράουλας

Εκτέλεση:

Δροσερή και εύκολη μους με κομματάκια φράουλας μπισκότου

Για τη μους
Πλένουμε και αφαιρούμε τα φυλλαράκια από τις φράουλες. Πολτοποιούμε πολύ καλά τις φράουλες, έτσι ώστε να προκύψει 1 κιλό καθαρός χυμός (αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερες φράουλες).
Λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνης με λίγο από το χυμό φράουλας, αφού τα έχουμε πρώτα μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό και στραγγίσει με τα χέρια. Ρίχνουμε τη λιωμένη ζελατίνα και την άχνη στο χυμό φράουλας.

Στο μίξερ χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη μους με μια σπάτουλα  προσθέτουμε σταδιακά τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα στο μείγμα και ξανά ανακατεύουμε απαλά.

Ρίχνουμε την μαρέγκα στο μείγμα της φράουλας αναδεύοντας απαλά. Βάζουμε τη μους σε ατομικά μπολ ή τη μοιράζουμε σε ψηλά ποτήρια και την κρυώνουμε στο ψυγείο.

Για τη διακόσμηση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε στη μέση. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη, την πηκτίνη, το χυμό φράουλας και την τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου πάρει βράση και δέσει.

Αδειάζουμε τη μαρμελάδα που μόλις φτιάξαμε σε ένα σκεύος, το οποίο καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα