Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μους ανανά με λάιμ

Μους ανανά με λάιμ



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κονσέρβα 800 γραμμάρια ανανά
1 κούπα γιαούρτι σακούλας
1 κούπα σαντιγί
2 κουτιά ζελέ λάιμ
1 κομπόστα 800 γραμμάρια χυμό ανανά

Για το γαρνίρισμα
μερικά κερασάκια μαρασκίνο

Για τη σαντιγί
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη


 

Εκτέλεση

Για τη σαντιγί
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.

Για τη μους
Στραγγίστε την κομπόστα και κρατήστε το ζουμί. Ενώστε το με το χυμό ανανά και μετρήστε το. Πρέπει να είναι 3 κούπες.
Ρίχνετε το μισό στη φωτιά να κάψει και διαλύστε μέσα το ζελέ.

Προσθέστε το υπόλοιπο, ανακατέψτε και βάλτε το στο ψυγείο, έως ότου αρχίσει να πήζει.
Ρίχνετε το γιαούρτι και τη σαντιγί, χτυπήστε 30 λεπτά στο μίξερ κι αδειάστε σε φόρμα που να χωράει 6 κούπες νερό.

Βάζετε το στο ψυγείο 24 ώρες να σφίξει.
Ξεκαλουπώστε σε μια πιατέλα και στολίστε με τις ρόδες ανανά και τα κερασάκια μαρασκίνο.

Στον απαιτούμενο χρόνο δεν περιλαμβάνετε και ο χρόνος που μένει το γλυκό στο ψυγείο.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά