Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μιλφέιγ με Μακεδονικό Χαλβά

Μιλφέιγ με Μακεδονικό Χαλβά



Υλικά

250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά με αμύγδαλα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

2 κουταλάκια λικέρ Τία Μαρία

350 γρ. φύλλο σφολιάτα (κατεψυγμένο 32 Χ 42 εκ.)

Λιωμένο βούτυρο για τη λαμαρίνα

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


 

Εκτέλεση

Μιλφέιγ με Μακεδονικό Χαλβά, έτοιμο σε ελάχιστη ώρα και με απλά υλικά!

Ξεπαγώστε το φύλλο σφολιάτας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

Μ' ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόψτε τη σφολιάτα σε 3 λωρίδες φάρδους 10.5 εκ. περίπου και μήκους 42 εκ.

Αλείψτε με βούτυρο μία λαμαρίνα, τοποθετήστε τις λωρίδες μέσα και μ' ένα πιρούνι τσιμπήστε τες.

Κάντε τα τσιμπήματα προς το κέντρο του φύλλου για να μην "τραυματίσετε" τις άκρες του.

Ψήστε τη σφολιάτα 10-12 λεπτά.

Λιώστε το χαλβά στο μπλέντερ του μίξερ.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.

Μ' ένα πιρούνι ανακατέψτε τον χαλβά με τη σαντιγί και το λικέρ.

Αφήστε τη σφολιάτα να κρυώσει και αλείψτε το ένα φύλλο με την κρέμα χαλβά που έχετε ετοιμάσει.

Σκεπαστέ με το άλλο φύλλο σφολιάτας και αλείψτε ξανά με κρέμα χαλβά.

Τρίψτε το τελευταίο κομμάτι σφολιάτας και σκεπαστέ με τα τρίμματα το μιλφέϊγ

Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά