Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Meringue ghost

Meringue ghost



Υλικά

Για 4-6 άτομα

4 ασπράδια αυγών
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουαλιά της σούπας χλιαρό νερό
¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Καραμελάκια σε μαύρο χρώμα για διακόσμηση


 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο να επιβραδύνει, 150 °. Τοποθετήστε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, κτύπησε τα ασπράδια αυγών μέχρι να αποκτήσουν απαλές αιχμές.

Στη συνέχεια ανακατεύετε την ζάχαρη με μια κουταλιά σούπας χλιαρό νερό και ρίχνετε σταδιακά στο μείγμα του μίξερ. Ανακατεύετε δυνατά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα γίνει απαλό και γυαλιστερό. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια ανακατεύοντας. Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη, ένα κουτάλι σούπας σε έναν χρόνο, που κτυπά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα είναι σκληρό, πυκνό και γυαλιστερό. Χτυπάμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια.

Μεταφερτέ το  μείγμα σε σακούλα κορνέ. Σχηματίστε τα φαντασματάκια στο ταψί  και με τα καραμελάκια σχηματίστε τα "μάτια" τους και ψήνετε τα πρώτα 5 λεπτά στους 150 βαθμούς και μετά μειώνετε στους 120 βαθμούς συνεχίζοντας το ψήσιμο για 30 λεπτά. Τέλος αφήνουμε να κρυώσουν σερβίρουμε.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά