Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μαρμελάδα καρότο

Μαρμελάδα καρότο



Υλικά

Μισό κιλό καρότα

Ένα μήλο

Ένα πορτοκάλι

Ένα λεμόνι

3 γλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό


 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε το μήλο, το κόβουμε σε 4 κομμάτια και βγάζουμε τα κουκούτσια. Τη φλούδα και τα κουκούτσια τα κρατάμε στην άκρη, ενώ το μήλο το τρίβουμε στον τρίφτη

 

Καθαρίζουμε το πορτοκάλι. Τη φλούδα την κόβουμε σε πολύ λεπτές λουριδίτσες και το πορτοκάλι σε μικρούς κύβους. Σε κατσαρόλα βάζουμε το τριμμένο μήλο, το πορτοκάλι, τη φλούδα του, το νερό και ένα τουλπάνι με τα κουκούτσια και τη φλούδα του μήλου. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά μέχζρι να μαλακώσουν κάπως. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε και αυτά στον τρίφτη, να βγουν μακρόστενες λεπτές λωρίδες. Στύβουμε το λεμόνι και περιχύνουμε τα καρότα.

 

Βγάζουμε το τουλπάνι από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το καρότο και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνει η μαρμελάδα.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(6 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά