Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μαρμελάδα βερίκοκο

Μαρμελάδα βερίκοκο



Υλικά

Για 4-6 άτομα

3 κιλά βερίκοκα καθαρισμένα από κουκούτσια
500 γραμμάρια ζάχαρη
1 χυμό λεμόνι
1/4 της κούπας νερό
2 κλωναράκια κανέλας


 

Εκτέλεση

Ρίχνετε τα βερίκοκα και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Μετά από 15 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, κανέλα και χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύουμε κάθε λίγα λεπτά, αφήνοντας τα φρούτα να σιγοβράσουν για περίπου 90 λεπτά.

Όταν η μαρμελάδα έχει σιγοβράσει για περίπου 90 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και τοποθετείτε σε αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύετε στο ψυγείο.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 120 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά