Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μαρμελάδα βανίλια

Μαρμελάδα βανίλια



Υλικά

Για 4-6 άτομα

4 φλιτζάνια κομμένα σε κύβους βανίλιες (φρουτα) χωρίς κουκούτσια
3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
2 κλωναράκια βανίλιας


 

Εκτέλεση

Βάζουμε τις κομμένες βανίλιες σε ένα φαρδύ τηγάνι.
Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε τα φρούτα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα για 2 ώρες περίπου να «κάτσει».

Πλένουμε και αποστειρώνουμε τα βάζα για 10 λεπτά, μέσα σε βραστό νερό ή για 4 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων χωρίς τα πλαστικά τους σημεία αν έχουν.
Σε μεσαία ή σιγανή φωτιά, αφήνουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες να πάρουν σιγά - σιγά βράση. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε διαρκώς. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και το ξάφρισμα για 20 λεπτά περίπου.
Στο τέλος βάζετε στο κάθε βάζο απο 1 κλωναράκι βανίλιας για περισσότερο άρωμα και έντονη γεύση!


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
0

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά