Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Μαρκίζ σοκολάτας με μπισκότα

Μαρκίζ σοκολάτας με μπισκότα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

280 γραμμάρια γλυκόπικρη κουβερτούρα
115 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ


 

Εκτέλεση

Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 30εκ.-35εκ  και την επενδύουμε με μεμβράνη εσωτερικά.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα κουβερτούρα.

Ανακατέψτε την σοκολάτα μέχρι να λιώσει εντελώς. Αφαιρέστε τη σοκολάτα από τη φωτιά και κρατήστε τη ζεστή. Στη συνέχεια προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Συγχρόνως σπάστε τα μπισκότα πτι μπερ και τα ρίχνετε στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας.

Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και αφήνετε να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά