Μαρέγκες σοκολάτας

by sidagi.gr
717 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

4 ασπράδια από μεγάλα αυγά
100 γραμμάρια ζάχαρη
1/4 κουταλιά γλυκού κρεμόριο
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
30 γραμμάρια κακάο κοσκινισμένο
 

Εκτέλεση:

Ποιος δεν λατρεύει την απαλή τραγανή γεύση της ψημένης μαρέγκας…; Δοκιμάστε τη με σοκολάτα και θα ξετρελαθείτε!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς με αντιστάσεις. Στρώνετε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια με το κρεμόριο. Προσθέτετε τη βανίλια και μια – μία κουταλιά τη ζάχαρη. Η μαρέγκα μας θα είναι έτοιμη όταν στέκεται. Στη συνέχεια κοσκινίζετε το κακάο με την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ και το ρίχνετε σταδιακά στη μαρέγκα. Με μια σπάτουλα σιλικόνης διπλώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Βάζετε τη μαρέγκα σε κορνέ και κάνετε στη λαδόκολλα ροζέτες σε απόσταση 2 – 3 εκατοστών.
 
Ψήνετε τις μαρέγκες στο φούρνο για 1 1/2 με 2 ώρες στους 100 βαθμούς. Αν ψήσετε και τα 2 ταψιά μαζί, στη μέση του ψησίματος πρέπει να αλλάξετε θέση στα ταψιά.
Στη συνέχεια κλείνετε το φούρνο και ανοίγετε το φούρνο 1 εκατοστό περίπου (βάζετε ανάμεσα στην πόρτα και τον φούρνο μια ξύλινη κουτάλα) και αφήνετε τις μαρέγκες άλλη 1 ώρα μέσα στον σβηστό φούρνο.
Βγάζετε τις μαρέγκες μαζί με τη λαδόκολλα πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς και τις φυλάξτε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

Απαιτούμενος χρόνος: 120 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα