Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κρουασάν μαρμελάδας

Κρουασάν μαρμελάδας



Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 φύλλα σφολιάτα
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
 
Για τη γέμιση
300 γραμμάρια μαρμελάδα της επιλογής σας

Για τη διακόσμηση
Αμύγδαλα φιλέ
ζάχαρη άχνη

 


 

Εκτέλεση

Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14 Χ16 εκ. στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνουμε τη γέμιση  με τη μαρμελάδα και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν κρουασάν.

Αλείφουμε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα . ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς.

Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη.

 

Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη ζύμη σφολιάτα και μαρμελάδα, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας ζύμη σοφολιάτας και σπιτική μαρμελάδα κεράσι!!


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά