Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Κρέμα ζαχαροπλαστικής



Υλικά

Για 4-6 άτομα

700  γραμμάρια γάλα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
80 γραμμάρια  κορν φλάουρ ή (50 γραμμάρια αλεύρι και 30 γραμμάρια κορν φλάουρ)
400 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
6 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους  
1 κλωναράκι βανίλια ή 2 κουταλιές του γλυκού βανίλια εσάνς
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο


 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και ρίχνουμε τα αυγά και τους κρόκους. Ανακατεύουμε με σύρμα το μείγμα μέχρι να γίνει μια κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει ρίχνουμε το 1/3 της κατσαρόλας στο μπολ και ανακατεύουμε γρήγορα να μην κόψει το αυγό.

Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει να βράζει, αδειάζουμε μέσα το μείγμα του μπολ. Αφαιρούμε το κλωναράκι και ανακατεύουμε με σύρμα συνέχεια και γρήγορα για να μην την κάψουμε, μέχρι να σφίξει πολύ καλά η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Την αδειάζουμε σε ένα ταψάκι, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Έπειτα την βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και επειδή είναι πολύ σφιχτή η κρέμα, την βάζουμε στο μίξερ, την χτυπάμε λίγο με το εξάρτημα που λέγεται μπράτσο


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά