Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κρέμα ρουαγιοάλ

Κρέμα ρουαγιοάλ



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 κούπα ζάχαρη
3 κροκάδια αυγού
1 κούπα της σούπας γάλα ζεστό
1 φακελάκι ζελατίνη σκόνη
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 κούπα της σούπας κρέμα γάλακτος
1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (2 συσκευασίες)
1 κούπα της σούπας διάφορα φρουί γλασέ ψιλοκομμένα
200 γραμμάρια σαντιγί
50 γραμμάρια αμυγδαλάκι φιλέ καβουρντισμένο


 


 

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρι χτυπήστε την ζάχαρη μαζί με τα κροκάδια μέχρι να αποκτήσουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα και να αρχίζουν να πήζουν. Προσοχή, δεν πρέπει να βράσουν.
Ρίξτε το ζεστό γάλα λίγο, λίγο, ανακατεύοντας ζωηρά και συνεχίστε το ανακάτεμα επάνω στη φωτιά, ώσπου να πήξει η κρέμα ελαφρά.

Μην την αφήσετε να βράσει. Κατεβάστε την από τη φωτιά. Φουσκώστε τη ζελατίνη στο νερό και βάλτε τη σε χαμηλή φωτιά να διαλυθεί.

Ρίξτε κι ανακατέψτε τη μέσα στην κρέμα. Αφήστε την κρέμα να γίνει χλιαρή.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, να πήξει ελαφρά και ν' αφρατέψει κι ανακατέψτε την απαλά μέσα στην κάσταρντ.

Ρίχνετε κι ανακατεύετε τα φρουί γλασέ και μοιράστε την κρέμα σε 6 ποτήρια παγωτού. Αφήστε τα να σταθούν μια νύχτα στο ψυγείο.
.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά