Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κρέμα με κρόκο Κοζάνης και μέλι

Κρέμα με κρόκο Κοζάνης και μέλι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

400 ml φρέσκο γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
Λίγες ίνες από κρόκο Κοζάνης
1 κουταλιά της σούπας βραστό νερό
3 αυγά
⅓ φλιτζάνι  μέλι
1 κουταλιά του γλυκού υγρή βανίλια εσάνς
3 κουταλιές του γλυκού ανθόνερο
μοσχοκάρυδο τριμμένο

 


 

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κρόκο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ζεστό νερό. Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα, χωρίς να αφήσουμε να βράσουν.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το μέλι και τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Σουρώνουμε τον κρόκο και προσθέτουμε το εκχύλισμα στο μείγμα μαζί με τη βανίλια και το ανθόνερο.

Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και μοιράζουμε μέσα την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο μοσχοκάρυδο και ψήνουμε σε μπεν μαρί για περίπου 45 λεπτά σε προθερμασμένοι φούρνο στους 160 βαθμούς.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά